Een leiding ontstoppen met een hogedrukreiniger?

De leidingen van gootstenen, badkamers, wastafels, toiletten (WC) zijn vaak verstopt, omdat na verloop van tijd haar, vet, voedselresten, enz. samenklonteren tot ze pluggen vormen die direct in de leidingen komen te zitten. Deze pluggen maken dan de stroming van water onmogelijk maken (of in ieder geval veel moeilijker).

Om het ongemak van dit probleem te voorkomen, zijn er veel oplossingen. Maar het meest effectief is het gebruik van de Karcher hogedrukontstopper. We daarom de verschillende stappen die u moet volgen om een ​​​​verstopping in uw waterleidingen te lossen zonder dat u zelfs maar uw loodgieter te bellen.

Waarom en wanneer moet een afvoer ontstopt worden?

Wanneer onaangename geuren zich verspreiden in de toiletten en door het hele huis, is dit meestal een teken dat er een probleem is met de rioolbuizen. Deze geur, die alleen in de buurt van riolering verschijnt, kan zich ook door het hele huis verspreiden.

In het ergste geval zijn de leidingen verstopt en kan het afvalwater niet meer goed doorstromen. En daar is het de totale puinhoop. Ben jij het type dat voor een snelle reparatieservice belt door contact op te nemen met de dichtstbijzijnde loodgieter? Dit is een keuze die een zeer professionele oplossing kan beloven. Maar als je een beetje ver van het adres van de loodgieter bent, is dat geen snelle oplossing.

Sommigen kiezen ervoor om de diensten van een veelzijdige buurman in te schakelen die de kanalen in een mum van tijd kan ontstoppen. Maar hij is misschien niet beschikbaar voor een noodgeval, want hij heeft ook een eigen leven. Dus wat heb je nog? Nou, dat zijn alleen jij en je Karcher hogedrukreiniger. Heb je er al eens van gehoord? Weet je hoe je het moet gebruiken?

De karcher-ontstopper: de eenvoudigste oplossing

Als u al een hogedrukreiniger heeft, is dit apparaat uw beste bondgenoot voor het ontstoppen van uw leidingen, maar ook voor het reinigen van uw dakgoten doordat het is uitgerust met een speciale kit. De impact van water verwijdert vuil van harde oppervlakken, zoals de vloer of in ons geval leidingen. Het is een veel minder vervuilende oplossing dan het gebruik van chemicaliën om leidingen te ontstoppen.

Het is een 2 in 1 oplossing om snel uw leidingen te ontstoppen maar ook om uw dakgoten te onderhouden zonder een ladder te gebruiken. Bovendien is hij compatibel met alle hogedrukreinigers uit het Kärcher-assortiment.

Hoe een pijp ontstoppen met een Karcher?

Om een ​​leiding bij de Karcher te ontstoppen, moet je een aantal stappen volgen.

1. Rust jezelf dienovereenkomstig uit

Nu u zeker weet dat u de Karcher-hogedrukreiniger moet gebruiken, moet u uzelf dienovereenkomstig uitrusten. Zoals het gezegde luidt: “Je kunt niet gaan jagen zonder buskruit of lood”. Hetzelfde geldt wanneer u van plan bent de oorlog te verklaren aan de verstoppingen in uw leidingen.

Bij het ontstoppen van een waterleiding met een hogedrukontstopper is het allereerst zaak om jezelf uit te rusten met de beste hogedrukreiniger op de markt: de Karcher. Inderdaad, de Karcher hogedrukreiniger elimineert verstoppingen en vermijdt de dure tussenkomst van een loodgieter. Deze machine is zeer effectief in het projecteren van water onder druk. Dit maakt het gemakkelijker voor u om met vuil verstopte afvoeren te bereiken.

Dan moet je jezelf uitrusten met een ontstopper in de vorm van een kit zoals hierboven te zien is (wat interessanter kan zijn als je ook je dakgoten wilt reinigen) of door alleen de flexibele (flexibele pijp) te kopen van ongeveer vijftien meter met zijn mondstuk. De keuze van uw mondstuk bepaalt de goede prestatie en werking van uw reiniger. Daarom is het raadzaam om jezelf uit te rusten met deze aangeboden door Karcher die zich aanpast aan al zijn apparaten.

2. Identificeer de aard van de plug die de pijp blokkeert

Wanneer uw waterleidingen verstopt zijn, dient u er eerst voor te zorgen dat het ontstoppen een ingreep bij de Karcher vereist. Hiervoor moet je je toevlucht nemen tot de klassieke oplossingen (je kunt bijvoorbeeld onze goede oude methode van de zuignap gebruiken). Als mechanische oplossingen niet werken, betekent dit dat de verstopping verder in de leiding zit of erg compact is, of beide. In dit geval is de hogedrukreiniger onmisbaar.

3. Ga verder met de eigenlijke reiniging

Vier naar achteren gerichte hogedrukstralen voeren de slang door de afvoer om deze te ontstoppen. De fret heeft een doorlopende markering en een markeringsring geeft de voortgang in de buis weer. De slang is tevens voorzien van een knikbescherming en een messing fitting voor een lange levensduur. Het water dat op volle snelheid wordt voortgestuwd, verwijdert al het vuil van uw leidingen. Zeldzaam is het afval dat de doorgang van een Karcher weerstaat.

Hoe een verbogen leiding ontstoppen?

Ondanks het advies dat we u zojuist op deze pagina hebben gegeven, is het mogelijk dat u een verstopping in uw leiding niet kunt verhelpen. Dit kan gebeuren als de stekker te ver of achter een bocht zit. Kies je voor fret, dan kom je zeker door de elleboog, maar het succesvol deblokkeren van de kurk is een ander verhaal. Geconfronteerd met deze situatie, is de beste oplossing om een ​​​​professional in te schakelen, die in geval van nood een leiding kan ontstoppen.

Houd er rekening mee dat u zowel een beroep kunt doen op een saneringsbedrijf (met name de septic tanks), als op een loodgieter. Niveau beschikbaarheid en keuze van vakman, u heeft meer mogelijkheden met een loodgieter, zeker als u zijn diensten dringend nodig heeft. Er zijn er inderdaad veel meer in de buurt van uw huis, en dit elke dag van de week (ook in het weekend, want een leidingprobleem kan op elk moment optreden) en ongeacht het tijdstip van de dag. Aan de andere kant, en dit is heel normaal, zal er een extra forfait zijn voor een interventie in de avond of in het weekend. Denk er dus aan om de vraag te stellen wanneer u contact opneemt met uw loodgieter om erachter te komen wat er aan de hand is.

Leave a Comment