De 10 beste hogedrukreinigers: vergelijking en beoordelingen

Effectief voor het reinigen van terrassen, tuinpaden, tuinmeubilair of auto’s, hebben hogedrukreinigers de afgelopen jaren geprofiteerd van tal van technische innovaties. Ze zijn minder omvangrijk en lichter dan voorheen en kunnen het meest aangekoekte vuil in een mum van tijd verwijderen.

Zodat u het model kunt kopen dat het beste bij uw behoeften past, presenteren we u in dit bestand de beste hogedrukreinigers 2022. We vestigen ook uw aandacht op de criteria die uw keuze moeten leiden, zoals motorvermogen, maximale druk geleverd door het apparaat of het aantal liters water dat per uur wordt geleverd.

Waarom zijn onze meningen over hogedrukreinigers betrouwbaar?

Wij zijn een onafhankelijke site (lees meer) die ons de volledige vrijheid geeft om de verschillende producten die in Frankrijk te koop worden aangeboden te kiezen, analyseren en bekritiseren. Om niet te worden overweldigd door alle mogelijkheden die ons ter beschikking staan, hebben we een vergelijkings- en analyseprocedure geïmplementeerd.

Allereerst nemen we de lijsten met bestsellers op verschillende online winkels. Vervolgens controleren we of bepaalde producten door particulieren of professionals zijn toegekend. We bestuderen artikelen die online beschikbaar zijn, zoals onderzoeken uitgevoerd door professionals zoals Leroy Merlin of Que Choisir (en voor bepaalde producten lezen we ook tests die zijn uitgevoerd door bloggers).

Ten slotte analyseren we klantrecensies over online winkels om defecten te identificeren die na een paar maanden gebruik optreden. Ook willen we graag alle producten persoonlijk kunnen testen, maar dit ligt nog niet binnen ons bereik.

▷ Vergelijkende tafelhogedrukreiniger

ModelGem. prijsKrachtDebiterenDrukflexibele lengteGewichtDimensiesNee. accessoires
Black & Decker BXPW1600PE109 €1600W420 l/u125 bar6m5.46kg31 x 19 x 70 cm8
Stanley SWPW18E99 €1800W440 l/u135 bar6m8,43 kg31 x 19 x 70 cm6
Bosch Geavanceerde Aquatak 140235 €2100W450 l/u140 bar8m17,6 kg41 x 37,5 x 81,5 cm7
Michelin MPX25EHDS169 €2500W500l/u170 bar8m13,76 kg42 x 34,6 x 90,6 cm6
Karcher K7 Premium Smart Control399 €3000W600 l/u180 bar10m18.06kg45,5 x 33 x 66,6 cm3
Nilfisk E 150.2-10 PH X-TRA360 €2100W500l/u150 bar10m20,6 kg39,5 x 34,5 x 90 cm8

Wat is de beste hogedrukreiniger 2023?

Hieronder bieden wij u een gedetailleerde en beargumenteerde presentatie van de voordelen van de producten die wij hebben geselecteerd als de meest interessante hogedrukreinigers van dit moment.

Onze TOP 10

1. Black & Decker BXPW1600PE: de beste goedkope

hogedrukreiniger vergelijking

Deze hogedrukreiniger maakt deel uit van het nieuwste assortiment ontwikkeld door Black & Decker voor het onderhoud van uw buitenruimtes, uw auto of zelfs uw tuinmeubelen. Dankzij het vermogen van 1.600 watt bereikt hij een maximale druk van 125 bar, waardoor hij het meest aangekoekte vuil kan overwinnen. Zeer praktisch om tijd en efficiëntie te besparen, dit elektrische apparaat is zeer intuïtief in gebruik.

Het maximale debiet is 420 liter/uur en het heeft een bijzonder goed ontworpen ergonomische handgreep. Veelzijdige hogedrukreiniger, dit model wordt verkocht met 8 accessoires om na gebruik op te bergen op de geïntegreerde steunen aan de achterkant. U vindt in uw pakket een hogedrukpistool, een 6 meter lange hogedrukslang, een lans, een verstelbare straalsproeier, een vuilfrees, een regelbare waterfilter, een mondstuk met schuimkanonkit, een terrasreiniger en een vaste borstel .

Om moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijk te kunnen reinigen, is hij zeer licht (5,4 kg) en compact (31 x 19 x 70 cm). Gemakkelijk te onderhouden, uitgerust met een snelkoppeling aan de waterinlaat en een filter dat onzuiverheden vasthoudt en de perfecte werking van de hogedrukreiniger op lange termijn garandeert.

2. Stanley SWPW18E: het goedkope alternatief

hogedrukreiniger vergelijking

Krachtig (1800 W) en zeer gebruiksvriendelijk, deze hogedrukreiniger heeft een ergonomische handgreep met een zeer goed ontworpen en gemakkelijk vast te pakken antislipstrip. Om gemakkelijk te kunnen worden verplaatst, heeft hij twee grote wielen van 16 cm in diameter. Dankzij zijn druk van 135 bar en zijn maximale debiet van 440 liter/uur reinigt hij perfect terrassen, poorten, fietsen, enz.

Verkocht met een schuimkanonkit, zeer praktisch voor het reinigen van de auto, deze Stanley hogedrukreiniger is effectief op alle oppervlakken. Om hem te gebruiken, sluit je hem eenvoudig aan op je kraan via een eenvoudige tuinslang en steek je hem in een stopcontact. Als je hem niet kunt aansluiten op je waterleiding, heeft hij een zelfaanzuigend apparaat waarmee hij direct water uit een tank kan halen.

Als je klaar bent met schoonmaken, kan de hogedrukslang eenvoudig worden opgerold en opgeborgen in een daarvoor bestemd compartiment. Verkocht met 6 accessoires, waaronder een vuilfrees en een verstelbare straal, deze hogedrukreiniger die voor minder dan € 100 wordt verkocht, profiteert van een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

3. Bosch Advanced Aquatak 140: de beste middenklasse

Deze hogedrukreiniger uit het Advanced Bosch assortiment is een krachtig stuk gereedschap (2.100 watt) waarmee je grootschalige projecten kunt uitvoeren. Hij levert tot 450 liter water per uur en de maximale druk is 140 bar. Effectief tegen het meest hardnekkige vuil, bespaart u kostbare tijd voor het onderhoud van uw terras, het schoonmaken van uw auto of uw buitenfaciliteiten.

Verkocht met 7 accessoires (waaronder een variabel vlakstraalmondstuk, ideaal voor buitenwerk, een roterende straalmondstuk en een wasmiddelmondstuk), dit veelzijdige apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken. De bediening is intuïtief en hij heeft geïntegreerde opbergvakken zodat hij weinig ruimte in beslag neemt als je hem na gebruik opbergt.

Ondanks het vrij forse gewicht (17,6 kg) is deze hogedrukreiniger dankzij de grote wielen uitstekend mobiel. Om zijn beweging te vergemakkelijken, is hij ook uitgerust met een telescopische metalen handgreep. Zodat je je Bosch hogedrukreiniger niet op een kraan hoeft aan te sluiten, heeft hij een zelfaanzuigende pomp die als een regenwatercollector direct water uit een tank haalt: een economische en ecologische oplossing.

4. Michelin MPX25EHDS: het middenklasse alternatief

Naast het feit dat deze hogedrukreiniger extreem krachtig is (hij is uitgerust met een 2500 watt motor), bevat hij het door Michelin ontwikkelde Double Speed ​​System-apparaat. Wanneer het apparaat is ingeschakeld, kunt u met een knop de druk en stroom van het water aanpassen aan uw behoeften.

Door de Low Speed ​​Wash-modus te selecteren, voldoende voor fietsen, houten terrassen of tuinmeubelen, bespaar je tot 30% op water en elektriciteit. Kies voor het reinigen van auto’s, opritten voor de High Speed ​​Wash-modus. Uw apparaat zal dus zijn volledige kracht ontwikkelen (170 bar druk met een maximale stroom van 500 liter/uur).

Deze Michelin-hogedrukreiniger is eenvoudig te monteren en te gebruiken en wordt verkocht met verschillende accessoires, waaronder een lans, een verstelbare straalpijp, een vuilfrees om het meest hardnekkige vuil te verwijderen en een schuimkanonkit. Ook heeft hij een 8 meter lange slang die dankzij het click fast-apparaat eenvoudig op het apparaat aan te sluiten is.

Uitgerust met twee grote wielen met een diameter van 17,5 cm, een ergonomische handgreep en een telescopische handgreep, is deze hogedrukreiniger gemakkelijk te vervoeren. Het is relatief licht (13,76 kg) en is uitgerust met een regelbare filter die onzuiverheden vasthoudt en de perfecte werking van het apparaat na verloop van tijd garandeert.

5. Karcher K7 Premium Smart Control: de beste topklasse

Deze hogedrukreiniger van Karcher is een van de krachtigste in zijn klasse. Zijn 3.000 watt motor ontwikkelt een maximale druk van 180 bar en een waterstroom tot 600 liter/uur. Om het meest aangekoekte vuil los te maken, heeft het een Extra Boost-modus waarmee je de druk tijdelijk met 15 bar extra kunt verhogen. Verkocht met verschillende accessoires, waaronder een 3-in-1 meervoudige jet die je eenvoudig kunt aanpassen door hem te draaien, is hij geschikt voor het reinigen van al je buitenfaciliteiten.

Een van de grote voordelen van deze hogedrukreiniger is dat deze volledig te bedienen is via de Karcher Home Garden app. Deze laatste bevat een gedetailleerde gebruikershandleiding en voorgedefinieerde drukinstellingen op basis van de te reinigen oppervlakken. Zeer eenvoudig in gebruik, deze Karcher hogedrukreiniger is ook uitgerust met het Smart Control-pistool met geïntegreerd LCD-scherm.

Om ondanks het vrij zware gewicht (iets meer dan 18 kg) toch gemakkelijk te kunnen worden verplaatst, is hij uitgerust met twee wielen met een diameter van 20 cm en een telescopische transportgreep. Om de 10 meter lange slang in een minimum aan ruimte op te vouwen, is hij voorzien van een ingenieus oprolsysteem dat de benodigde ruimte voor opslag beperkt.

6. Nilfisk E 150.2-10 PH X-TRA: het hoogwaardige alternatief

Deze relatief compacte Nilfisk hogedrukreiniger (39,5 x 34,5 x 90 cm) is zeer effectief in de behandeling van het meest aangekoekte vuil. Het is een van de krachtigste van het merk: het is uitgerust met een motor van 2.100 watt en de maximale druk is 150 bar. Om te compenseren voor het feit dat hij een beetje zwaar is, heeft hij grote wielen en een telescopisch handvat, waardoor hij wendbaar en gemakkelijk te verplaatsen is.

Om een ​​groot oppervlak schoon te maken zonder de stekker uit het stopcontact te halen en weer in te steken, is hij uitgerust met een 5 meter lang elektriciteitssnoer en een 10 meter lange verstevigde slang. Veelzijdig en efficiënt, deze hogedrukreiniger is geschikt voor het reinigen van uw terras, de muren van uw huis, uw auto of uw tuintafel. Het wordt geleverd met vele andere accessoires: een Tornado vlakstraalsproeier, een Power speed roterende straalsproeier, een schuimsproeier, een lans en een pistool.

Het gebruiksgemak is een van de grote troeven van dit toestel. Het Quick Coupling systeem zorgt voor een snelle koppeling tussen de handgreep met ergonomische trekker en de hogedrukslang. Met een knop kunt u hem eenvoudig en snel loskoppelen. Uitgerust met een lichte en resistente aluminium pomp die een lange levensduur garandeert, wordt deze hogedrukreiniger geprezen om zijn efficiëntie.

7. Karcher K5 Premium slimme bediening

Deze hogedrukreiniger van Karcher condenseert alle knowhow van het beroemde merk van over de Rijn. Met een vermogen van 2.100 watt en een druk van 145 bar levert hij tot 500 liter water per uur. Uitgerust met een 10 meter lange slang met haspel en een 3-in-1 multi-jet lans (die voorkomt dat de sproeiers regelmatig moeten worden vervangen), is hij effectief in het omgaan met extreem vuil in de moeilijkst toegankelijke ruimtes.

Zeer eenvoudig in gebruik, heeft een ergonomische handgreep met LCD-scherm waarop u de waterdruk kunt controleren en aanpassen. Het werkt ook via Bluetooth met de Karcher Home Garden-app. Afhankelijk van de aard van het te reinigen oppervlak selecteert u het toe te passen programma en de informatie wordt direct doorgestuurd naar de hogedrukreiniger. U kunt uw waterverbruik verminderen terwijl u geniet van optimale prestaties.

8. Stanley SXPW25DTSE

Deze hogedrukreiniger wordt op de markt gebracht rond € 230 en vertoont technische kenmerken die niet te benijden zijn voor bepaalde meer hoogwaardige modellen. Ultra krachtig, ontwikkelt een vermogen van 2500 watt en is uitgerust met het exclusieve Dualtech System-apparaat. Dit innovatieve proces wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van twee onafhankelijke pompmotoren. Afhankelijk van de mate van vervuiling en het soort te reinigen oppervlak kun je kiezen voor de Fast Cleaning modus met een waterstroom van 850 liter/uur of voor een lichtere reiniging dankzij het Eco Soft Cleaning programma.

Om u zoveel mogelijk tijd te besparen wordt deze hogedrukreiniger geleverd met de Twin Nozzle adapter. Samengesteld uit twee mondstukken die het mogelijk maken om het gewassen oppervlak te verdubbelen, kan het gemakkelijk op de lans van het apparaat worden bevestigd. Dit relatief compacte apparaat (40 x 38,5 x 91 cm) kan na gebruik eenvoudig worden opgeborgen in een minimale ruimte na gebruik op een stopcontact en aangesloten te worden op een kraan.

9. Bosch Universele Aquatak 135

Resoluut compact (44,6 x 37,5 x 36,3 cm), licht (6,55 kg) en erg handig, deze hogedrukreiniger is ontworpen om het reinigen van al uw buitenruimtes te vereenvoudigen. Dankzij het vermogen van 1.900 watt levert hij tot 410 liter water/uur en een maximale druk van 135 bar. Verkocht met een 3-in-1 mondstuk (vlakke straal, roterende straal en fijne straal) en een lagedrukmondstuk ontworpen voor gebruik met wasmiddel, het is veelzijdig en effectief, zelfs op de vuilste oppervlakken.

Om hem in een minimale ruimte op te bergen, heeft hij een inklapbare handgreep die de benodigde ruimte voor opslag met 40% vermindert. De accessoires zijn opgeborgen in daarvoor bestemde vakken die in het apparaat zijn geïntegreerd. Het is ook voorzien van wielen met rubberen banden die het verplaatsen vergemakkelijken. Deze hogedrukreiniger is gebouwd om lang mee te gaan en heeft een aluminium pomp en roestvrijstalen zuigers.

10. Nilfisk 128471256

Deze elektrische hogedrukreiniger bevat een door Nilfisk ontwikkelde vermogensvariator, genaamd Power Control. Dankzij deze zeer geavanceerde functie kunt u de druk van uw apparaat (tot 130 bar) eenvoudig aanpassen aan uw behoeften, waardoor het elektriciteits- en waterverbruik effectief wordt beperkt. Dit krachtige en efficiënte model van 1500 watt is een van de meest compacte op de markt. Heel handig dankzij het lichte gewicht (6,6 kg) kan hij tot 35 m2 per uur schoonmaken.

Deze hogedrukreiniger heeft een automatische start- en stopfunctie, twee grote wielen en een stevige stalen handgreep om hem te helpen verplaatsen. Hij wordt geleverd met diverse accessoires die je kunt opbergen in de daarvoor bestemde vakken, evenals een 5 meter lange slang. Dit krachtige en veelzijdige apparaat, dat rond de € 150 wordt verkocht, is perfect als je weinig ruimte hebt om het na gebruik op te bergen.

Koopgids: alles wat u moet weten over hogedrukreinigers

Dit tweede deel van ons dossier richt zich op schoonmakers in hun werking en dus in de vergelijking van specifieke elementen. Daarom presenteren we u de beste merken, productcategorieën en meer.

Wat is een hogedrukreiniger?

Dit apparaat kan zowel grote oppervlakken als voertuigen reinigen. Aanvankelijk voorbehouden aan industriële sectoren, is het nu beschikbaar voor iedereen, ook voor particulieren. Het zeer hoge debiet maakt het mogelijk om hardnekkige vlekken tegen te gaan en het waterverbruik te beperken. Het gebruikt voornamelijk koud water en accepteert slechts zelden meer dan 30 of 40°.

Hoe kies je een hogedrukreiniger? Dit zijn de belangrijke criteria:

Om te weten welke hogedrukreiniger je moet kiezen, is het belangrijk om de tijd te nemen om je behoeften te inventariseren. U koopt niet dezelfde reiniger om af en toe uw terras te onderhouden of wekelijks uw werkplaats schoon te maken.

Daarom bieden we u hieronder de lijst met kenmerken aan waarmee we rekening hebben gehouden om onze selectie vast te stellen en die nuttig zullen zijn voor u om uw aankoop af te ronden.

✓ Vermogen

Om de prestaties van een hogedrukreiniger te beoordelen, zijn er drie dingen om te overwegen:

  • de druk, in bar;
  • het debiet, in liters per uur (l/h);
  • elektrisch vermogen, in watt.

Deze gegevens maken ook het verschil tussen een hogedrukreiniger voor particulieren en een reiniger voor professionals.

✓ Het gebruik

Afhankelijk van je plannen, heb je niet dezelfde basis nodig voor je hogedrukreiniger.

Zo is thermische motorisering geschikt voor intensief gebruik, eventueel op grote oppervlakten, terwijl elektrische motorisering voor incidenteel gebruik of kleine oppervlakten is.

✓ Heet of koud water

Reinigen met koud water is geschikt voor regelmatig gebruik en dus op iets dat nooit extreem vuil is. Heet water is het beste voor hardnekkig vuil.

✓ Gewicht

Een hogedrukreiniger kan een omslachtig accessoire zijn. Daarom moet zowel rekening worden gehouden met het gewicht als met de aanwezigheid van wielen en een draagbeugel.

✓ Aan de slag

Andere elementen maken het mogelijk om de ergonomie te evalueren. Dit zijn de lengte van de stroomkabel en de lengte van de slang. Online beoordelingen laten je ook weten of de handgrepen comfortabel zijn, of het apparaat goed rolt, enz.

Accessoires

De verscheidenheid aan items die worden meegeleverd, is afhankelijk van de verschillende toepassingen van de hogedrukreiniger. Het gaat er niet om er tonnen van te hebben, maar om degenen te hebben die nuttig voor je zullen zijn. Controleer ook of er opslag is tussen gebruik.

✓De prijs

De prijs is een nogal persoonlijk element, aangezien iedereen, op basis van hun behoeften en hun inkomen, het budget evalueert dat ze in een hogedrukreiniger willen stoppen. Voor incidenteel gebruik is het benodigde budget echter rond de honderd euro, terwijl het voor regulier of zelfs professioneel gebruik eerder meer dan € 500 is.

Neem voordat u uw aankoop doet ook de tijd om naar een promo op Amazon of een andere online site te zoeken om een ​​beter product tegen een lagere prijs te krijgen.

✓ Het merk

Kärcher en Bosch zijn echt twee referentiemerken voor particulieren. Inderdaad, welk oppervlak u ook moet onderhouden, er is altijd een hogedrukreiniger voor u. Andere merken kunnen geschikt zijn, informeer voordat u koopt naar hun reputatie.

De verschillen tussen een schoonmaker voor particulieren en voor professionals

Alle bovenstaande kenmerken zijn belangrijk, of u nu af en toe gebruik van de hogedrukreiniger in uw huis of professioneel gebruik op verschillende oppervlakken verwacht. Er kunnen echter nog andere punten zijn om rekening mee te houden.

Voor particulieren zijn er bijna alleen koudwaterreinigers. Om precies te zijn, bij de ingang van de reiniger mag het water niet hoger zijn dan 30 tot 50°, afhankelijk van de referenties (raadpleeg de instructies voordat u begint). Voor een warmwater hogedrukreiniger (wat erg praktisch is bij hardnekkige vlekken) moet je op zoek naar specifieke apparatuur met een hogere prijs.

In dezelfde stijl zijn hogedrukreinigers met thermische motoren voor gebruik op zeer grote oppervlakken of voor zeer regelmatig gebruik. Hierdoor zijn dit toestellen die een hogere prijs hebben en vaak gereserveerd zijn voor een specifieke doelgroep. Individuen geven de voorkeur aan de meer betaalbare prijzen van elektrisch gemotoriseerde hogedrukreinigers.

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

De motor stuurt water met zeer hoge druk. Meestal is het koud water, maar in sommige gevallen kan het ook heet zijn. Omdat de hele operatie op deze druk is gebaseerd, heeft de lans een zeer specifieke vorm om deze iets meer te vergroten.

Voor een juist gebruik is het dus noodzakelijk om het apparaat aan te sluiten op een kraan. Veel hogedrukreinigers hebben ook een tank voor reinigingsmiddel en werken zo efficiënter.

De verschillende soorten hogedrukreinigers

Het is de motor, of beter gezegd de voeding naar de motor, die de reinigers in twee categorieën scheidt.

⇨ De thermische hogedrukreiniger werkt met een benzine- of dieselmotor. Het is erg populair bij professionals omdat het draadloos is en langdurig gebruik mogelijk maakt. Zorgvuldig onderhoud is echter vereist. Het is ook zwaarder en vervuilender.

⇨ De elektrische hogedrukreiniger moet op een stopcontact worden aangesloten. Het is lichter, beter beheersbaar en daarom vaak de voorkeur van individuen. Aan de andere kant is het noodzakelijk om tijdens het gebruik heel voorzichtig te zijn om geen elektrische schok te veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van de hogedrukreiniger?

Niet iedereen heeft zo’n reinigingsapparaat nodig. Aan de andere kant is het een van de meest effectieve oplossingen voor het reinigen van een terras, een garage, tuinmeubelen, een auto, enz. Het kan inderdaad worden gebruikt op hout, beton, tegels en nog veel meer.

Het voordeel is dat bij een relatief beperkt waterverbruik vuil en zelfs vlekken worden verwijderd. Het is niet eens per se nodig om wasmiddel te gebruiken, de druk doet alles.

Wat is het beste merk hogedrukreiniger?

Hieronder bieden we je een snel overzicht van de belangrijkste merken om een ​​betrouwbare hogedrukreiniger te kopen.

Kärcher

Het is het absoluut essentiële merk voor deze producten, zozeer zelfs dat sommigen alle hogedrukreinigers Kärcher noemen, ongeacht het merk. Toch verkoopt dit Duitse bedrijf niet alleen dat! Aan de schonere kant is de prijs-kwaliteitverhouding echt interessant en er is genoeg keuze voor iedereen om iets voor zichzelf te vinden. Laatste sterke punt: het is heel gemakkelijk om compatibele accessoires te kopen.

Bosch

Dit tweede Duitse bedrijf is ook zeer betrouwbaar, voor particulieren en professionals. Het vermogen is er echt, maar je moet wel opletten met het totale gewicht van het toestel, dat snel oploopt.

Nilfisk

Dit Deense bedrijf biedt in eerste instantie schoonmaakoplossingen voor professionals. Er is nog een heel assortiment voor particulieren. Dit geeft toegang tot een ruime keuze aan producten, geschikt voor alle omstandigheden. Er zijn ook veel accessoires, waaronder borstels en mondstukken in verschillende maten. Qua prijs is het midden tot high-end.

▷ Michelin

Het Michelin-bedrijf is nog steeds gevestigd in Clermont-Ferrand en staat vooral bekend om zijn banden (en zijn gidsen voor de beste restaurants). Het biedt echter veel andere producten, waaronder goedkope hogedrukreinigers. Er zijn weinig keuzes, maar het zijn allemaal ergonomische modellen en worden verkocht voor minder dan 200 EUR.

▷ Stanley

De naam Stanley verwijst naar een merk van de Amerikaanse groep Stanley Black & Decker (het tweede deel van de naam is vaak beter bekend).

Alle reinigingsmiddelen zijn geel en zwart, wat doet denken aan Kärcher-producten. Hun troef is de prijs, echt laag en interessant. Dit zijn voornamelijk modellen voor personen die niet al te grote oppervlakten hebben om te onderhouden.

Onderhoudstips voor hogedrukreinigers

Zelfs huishoudelijke apparaten hebben onderhoud nodig!

Het is noodzakelijk om het oliepeil te volgen (op thermische modellen), te ontkalken, de reinigingsmiddeltank schoon te maken en tussen twee keer gebruik goed op een droge plaats te bewaren. De zekerste manier om dit te doen, is door de referentie van uw apparaat te raadplegen. Er kunnen grote verschillen zijn in de grip tussen twee reinigers.

Beoordelingen van hogedrukreinigers: wat zeggen consumenten?

Wat in de beoordelingen naar voren komt, is dat je niet per se naar het merk Kärcher hoeft te haasten dat in de ogen van gebruikers zijn effectiviteit lijkt te hebben verloren. Het probleem zou komen van bepaalde producten die te eenvoudig zijn om goedkoop te zijn en in de supermarkt.

Hierdoor is het raadzaam om de behoefte (en de te onderhouden oppervlakte) te koppelen aan het vermogen en dus aan de prijs. De juiste apparatuur kan het terras veel sneller schoonmaken, sommigen beweren vier keer sneller, gewoon door van apparatuur te wisselen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel bar voor een hogedrukreiniger?

Het aantal staven vertegenwoordigt de druk van het apparaat, d.w.z. de kracht waarmee het water wordt uitgedreven. Het is mogelijk om apparaten te vinden met een druk variërend van 100 tot 250 bar. Als het nodig is om een ​​aanzienlijke druk te hebben, is het nutteloos als de waterstroom niet op peil is. Het is daarom noodzakelijk om de verschillende criteria tegelijkertijd te vergelijken en niet te focussen op slechts één.

Hoe gebruik je een hogedrukreiniger?

Om uw hogedrukreiniger correct te gebruiken, zijn er bepaalde regels die u moet kennen. Onthoud om te beginnen en vooral dat de kracht van de straal van uw apparaat een gevaar kan vormen voor kinderen en dieren. Voer uw schoonmaakwerkzaamheden dus uit door ervoor te zorgen dat er niemand om u heen is. Begin dan met het vullen van uw tank met de reinigingsmiddelen die u nodig heeft (indien aanwezig). Sluit vervolgens uw waterleiding aan en sluit vervolgens uw reiniger aan op uw stopcontact. Kies voor een optimale reiniging een mondstuk dat geschikt is voor het oppervlak dat u gaat reinigen. Denk er ook aan om de waterdruk aan te passen.

Wat te kiezen, het merk Nilfisk of Karcher?

Kärcher en Nilfisk zijn twee serieuze merken waar je gemakkelijk terecht kunt, aangezien ze allebei in veel winkels worden verkocht. Houd er echter rekening mee dat ze, ondanks hun overeenkomsten, niet op dezelfde manier zijn gepositioneerd. Kärcher richt zich op personen met mid-range apparatuur en een aantal high-end producten. Omgekeerd is bij Nilfisk alles topklasse en dat blijkt uit de superieure kwaliteit van de pomp en de motor. Aan de andere kant lijkt Kärcher qua prijs en service na verkoop de beste oplossing. Het is aan jou om te zien wat voor jou het belangrijkst is.

Welk wasmiddel te nemen met een hogedrukreiniger?

Je kunt niet zomaar elk product in een hogedrukreiniger doen. Daarnaast kiest u voor al het buitenonderhoud bij voorkeur voor een biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk product. Het merk Kärcher biedt een multifunctioneel reinigingsmiddel speciaal voor hogedrukreinigers. Dat wil zeggen, het kan op alle oppervlakken worden gebruikt.

Anders moet u een reinigingsproduct kiezen dat is aangepast aan uw oppervlak. De twee meest voorkomende oppervlakken zijn hout en carrosserie. Vergeet ook niet te controleren of spoelen nodig is (dit is heel vaak het geval).

Conclusie: Welke hogedrukreiniger moeten we kiezen?

We hopen dat je na het lezen van dit bestand weet welk type hogedrukreiniger je moet kiezen.

Als je een beperkt budget hebt, biedt de Black & Decker BXPW1600PE een van de beste waar voor je geld.

Voor mensen die willen investeren in een krachtiger apparaat met meer accessoires, is de Bosch Advanced Aquatak 140 hogedrukreiniger een slimme keuze.

Degenen die van plan zijn om grootschalige werken te beginnen en die een apparaat van bijna professionele kwaliteit nodig hebben, kunnen terecht bij de topklasse van Karcher. Krachtig en bestuurbaar via een smartphone-applicatie, zal de Karcher K7 Premium Smart Control voldoen aan de meest veeleisende.

Leave a Comment