Hoe Mos Op Een Natuurlijke Manier Van Een Bitumentuin te Verwijderen?

Bitumen is tegenwoordig een van de meest gebruikte moderne producten. Het verschijnt in speeltuinen, gemeenschappelijke buitenruimtes, opritten en trottoirs, om maar een paar toepassingen te noemen. Allereerst om een ​​veelgestelde vraag te beantwoorden. Hoe zich te ontdoen van mos op macadam?

Hoewel bitumen duurzaam en stabiel is qua constructie, met weinig gezondheids- en veiligheidsvalkuilen, is er een groot struikelblok dat een veiligheidsrisico kan vormen en tegelijkertijd een artistiek effect heeft op het uiterlijk van het bitumen.

Mosgroei op asfalt is een probleem dat zich vooral in de loop van de tijd verspreidt en groeit, vanwege de vorm van het erf, waardoor het een broedplaats is voor mos en algen die erop leven, natte oppervlakken die water vasthouden.

Mossporen hechten zich vast aan de uitsparingen van bitumen, beschermen ze en helpen ze zich te vestigen als bestaande mosplaatsen.

Het is niet moeilijk om het schuim te verwijderen of af te branden; in de praktijk doen de meesten van ons dit dagelijks met de voetzool of een zeer krachtige tuinslang. Maar hoe kunnen we op de lange termijn van het mos afkomen en ervoor zorgen dat het niet terugkomt?

Methodologie en voorbereiding

Voorbereiding is de eerste stap, waarbij een helder oppervlak wordt gecreëerd waarop u uw ontschuimer op het asfalt kunt aanbrengen.

Dit wordt gedaan door met een stijve bezem zoveel mogelijk vuil en los mos af te schrapen, zodat er een open oppervlak overblijft voor mossporen en wortelgroei.

Ook tijdens de planningsfase moet u ervoor zorgen dat uw oprit of parkeerplaats zoveel mogelijk zon krijgt. Dit zorgt er niet alleen voor dat het sneller droogt tijdens de behandeling, maar het helpt ook op de lange termijn door te voorkomen dat het gebied vochtig en nat wordt.

Wat is de beste manier om mos van macadam te verwijderen?

Er zijn veel verschillende oplossingen, zonder dat u ingewikkelde reinigingsprocedures hoeft te doorlopen.

De eerste keuze is om een ​​chemische reiniger op het gebied te gebruiken voordat u het afspoelt met een hogedrukreiniger. De oplossing is bedoeld om het mos en de algen aan de basis te vernietigen en de hogedrukreiniger wordt gebruikt om het bewijs uit te blazen en eventuele mossporen van de vloer te verwijderen.

Het nadeel van deze methode is, net als elke andere reinigingsmethode, dat het de vloer onveilig maakt totdat deze volledig droog is, en dood mos moet mogelijk worden verwijderd en geschrobd om opnieuw zaaien te voorkomen.

De tweede keuze is veel gemakkelijker, maar het is meer een langetermijnaanpak die minder onmiddellijke bevrediging biedt. Deze methode bestaat uit het besproeien van de vloer met een langwerkend anti-mos product dat binnen enkele dagen in werking treedt, hergroei remt en uiteindelijk het huidige mos vernietigt.

Hoe mos op een natuurlijke manier van een bitumentuin te verwijderen?

Macadam onderhoud

In deze situatie zal een professional altijd een doe-het-zelver overtreffen, grotendeels omdat elk goed professioneel schoonmaakbedrijf het puin na de procedure zal opruimen.

Wie wil er tenslotte dood mos op zijn oprit?

Ten slotte is er het potentiële onderhoud. Dit hangt grotendeels af van de locatie die u hanteert, aangezien een vochtige, schaduwrijke bitumenomgeving buiten direct zonlicht de bron is van veel mosgroei.

Als je takken en overhangende bomen kunt snoeien om het teer los te maken en het zonniger te maken, dan is dat geweldig. Als alternatief kan een erkende reiniger het veld één keer per jaar besproeien en behandelen met mosbestrijding en dit probleem voorkomen.

Leave a Comment