Karcher zandstralen: gebruik een kit voor uw hogedrukreiniger

Conventionele methoden zijn niet altijd voldoende om roest volledig te elimineren, vooral op moeilijke plaatsen. Vaak is de beste oplossing om de zandstraaltechniek te gebruiken met een hogedrukreiniger. Maar wanneer is het echt?

Voordelen van Karcher zandstralen

Terwijl zandstralen ooit voorbehouden was aan professionals, is deze techniek toegankelijk voor het grote publiek. Verander uw Karcher hogedrukreiniger in een krachtig schuurmiddel met behulp van de Karcher zandstraalset.

Verf, roest en cement kunnen snel van metalen en stenen oppervlakken worden verwijderd met een mengsel van water onder druk en een zandstraalzak die u in winkels of op internet kunt vinden. Deze kit bevat ook een grote veiligheidsbril, voor dit soort werk waarbij het nodig is om jezelf goed te beschermen. Tot slot is deze zandstraalset geschikt voor de Karcher K2 t/m K7 hogedrukreiniger. Het kan ook op andere merken worden gebruikt, mits een adapter wordt gebruikt.

zandstraalset

De schuurapparatuur

De hogedrukreiniger

Zorg ervoor dat u, voordat u uw zandstraalset koopt, in ieder geval beschikt over een hogedrukreiniger die krachtig genoeg is voor dit soort werkzaamheden. Inderdaad, om een ​​goed resultaat te krijgen, is het ideaal om een ​​hogedrukreiniger van minimaal 140 bar te hebben. Het apparaat moet minimaal 250 l/min stromen omdat zandstralen veel waterverbruik vereist en geen drukverlies de efficiëntie van het werk vermindert. De referentie in het veld blijft het merk Karcher. Het K7 Compact-model dat we hebben getest, wordt vooral gewaardeerd om zijn wendbaarheid en kracht.

Zandstralen

Voor een zachte reiniging zonder beschadiging van uw ondergrond, of het nu staal, hardhout of beton is, moet u zand gebruiken dat perfect geschikt is voor ontroesten en strippen. Hiervoor zijn er speciaal voor deze bewerkingen ontworpen zandzakken die als voordeel hebben dat ze aan de zandstraalset kunnen worden bevestigd.

Een zandstraalset gebruiken

  1. Doe het zandstraalzand in een emmer
  2. Plaats de vacuümsysteemslang uit de set in de afdichting
  3. Sluit het geschikte mondstuk aan op de lans van de hogedrukreiniger
  4. Zet een veiligheidsbril op
  5. Gebruik de lans op het te strippen oppervlak met kleine oscillerende bewegingen
  6. En voila!

Leave a Comment