Benzine Hogedrukreiniger Vergelijking 2023

Vind de Beste Benzine Hogedrukreiniger

Als u voertuigen, trottoirs of andere bijzonder grote oppervlakken frequent of professioneel wilt reinigen, geeft u de voorkeur aan een hogedrukreiniger op benzine. Maar welk apparaat is het meest geschikt voor de respectievelijke behoeften en toepassingsgebieden?

Om het voor jou makkelijker te maken om het juiste model te vinden, hebben we in onze 2022 benzine hogedrukreiniger vergelijking de beste toestellen onderzocht en naast elkaar gezet in een overzichtelijke vergelijkingstabel. Instaptoestellen op benzine beginnen bij ongeveer 200 euro, comfortabelere professionele toestellen zijn 600 euro en meer.

Opmerking: onze productvergelijkingen zijn gebaseerd op verschillende informatiebronnen, zoals technische gegevens, meningen van klanten en tests van hogedrukreinigers op benzine door Stiftung Warentest en andere bekende instituten. Meer over ons beoordelingsproces.

Hoe Werkt Een Benzine Hogedrukreiniger?

Hogedrukreinigers op benzine worden vooral gekenmerkt door hun krachtige motoren. In vergelijking met draadloze of elektrische hogedrukreinigers zijn deze modellen doorgaans duurzamer en zijn de gebruikte materialen aanzienlijk resistenter. Vanwege hun hoge prestaties worden hogedrukreinigers op benzine vooral gebruikt in de professionele sector voor sterk vervuilde gevels of voertuigen en voor zeer grote oppervlakken.

Voor Wie is de Aanschaf Van Een Benzine Hogedrukreiniger de Moeite Waard?

De aanschaf van zo’n reiniger is voor u de moeite waard als u hem veelvuldig gebruikt en grote oppervlakken moet reinigen en afhankelijk bent van flexibel gebruik. Vooral in de professionele schoonmaakbranche hebben benzinetoestellen de voorkeur.

Welke Benzine Hogedrukreiniger is Het Beste?

Welke hogedrukreiniger op benzine voor u het beste is, hangt vooral af van het gewenste reinigingsvermogen en de overige functies. We hebben de beste toestellen vergeleken en samengevat in een overzichtelijke vergelijkingstabel.

Hoeveel Kost Een Hogedrukreiniger op Benzine?

Hogedrukreinigers met benzinemotor behoren tot de duurste apparaten in hun klasse. Goedkope apparaten beginnen bij ongeveer 200 euro. Als je kwaliteit zoekt, moet je minimaal 300 tot 400 euro investeren.

In onze benzine hogedrukreiniger vergelijking vind je de beste modellen inclusief prijsvergelijking.

Wat Zijn de Voor- en Nadelen Van Hogedrukreinigers op Benzine?

De voordelen van een benzine-aangedreven apparaat zijn duidelijk de flexibele toepassing. Zoals reeds vermeld is er geen kabel nodig aangezien de benzinemotor de nodige energie levert. Daarnaast kan een benzine-hogedrukreiniger ook een aanzienlijk hogere waterdruk genereren, zodat sterk vervuilde oppervlakken kunnen worden gereinigd zonder extra chemische reinigingsmiddelen.

Het nadeel is dat deze modellen relatief veel lawaai maken tijdens het gebruik en dat de resulterende uitlaatgassen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast is het hanteren relatief lastig omdat de toestellen vrij zwaar zijn. In vergelijking met elektrisch bediende apparaten heeft ook de benzinemotor regelmatig onderhoud nodig.

Hoeveel Water Verbruikt Een Hogedrukreiniger op Benzine?

De hoeveelheid water is afhankelijk van het model en de fabrikant. Afhankelijk van de uitvoering hebben Kärcher hogedrukreinigers voor particulier gebruik bijvoorbeeld een debiet van ongeveer 230 tot 600 liter per uur. Op het eerste gezicht lijkt het aantal relatief groot. Trekken we nu de vergelijking met een commerciële tuinslang, dan wordt een enorme besparing zichtbaar. Want in één uur stroomt er zo’n 3.500 liter water door een slang. Wat dit betreft is het gebruik van een hogedrukreiniger niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenbesparend.

Welke Werkdruk Heeft een Hogedrukreiniger op Benzine Nodig?

De benodigde werkdruk is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de te reinigen ruimte en de mate van vervuiling. Daarnaast moet je de keuze voor een geschikte hogedrukreiniger niet alleen afhankelijk maken van de apparaatdruk, maar ook van het waterdebiet. Het waterdebiet kan snel het beslissende aankoopcriterium worden.

Een hoge druk met een kleine hoeveelheid water zorgt ervoor dat de waterstraal snel vernevelt na het verlaten van de sproeikop. Daarom moet u de afstand tot het gebied dat u wilt schoonmaken verkleinen. Omgekeerd leidt dit tot vermindering van de zogenaamde gebiedsprestatie. Hogedrukreinigers op benzine met een duidelijk hoger waterdebiet maken grootschalig werken met dezelfde druk mogelijk. Bovendien is het losgemaakte vuil veel gemakkelijker weg te spoelen.

In de particuliere sector adviseren wij debieten van 10 tot 11 liter per minuut bij een werkdruk van 120 tot 140 bar. Voor incidenteel gebruik hebben snellopende motoren met 2.800 tpm zich bewezen. Bij regelmatig en frequent gebruik wordt de aanschaf van stil lopende motoren met 1.400 tpm aanbevolen, omdat deze ook slijtvast zijn.

Een zeer hoge werkdruk met een hoog waterdebiet kan alleen worden bereikt met een benzine-hogedrukreiniger of in een driefasennet (400 V/50 Hz). Vooral in de agrarische sector is een hoge werkdruk essentieel. Als voorbeeld kan hier het reinigen van grote landbouwmachines worden genoemd. Gebruik in de automobielsector indien mogelijk heetwatertoestellen die het water met een oliebrander tot 80 °C verwarmen en bij lage druk, zelfs in de stoomfase met temperaturen tot 150 °C, vettig en olieachtig vuil geen kans.

Kan de Hoeveelheid Water Worden Verhoogd Door Een Groter Mondstuk te Gebruiken?

Helaas kunt u het watervolume van een hogedrukpomp niet vergroten omdat dit het gevolg is van de zuigerdoorsnede en de zuigerslag. Dit wordt bepaald door de hoek van de tuimelschijf. Nu zal het gebruik van een grotere spuitmond alleen resulteren in minder drukopbouw.

Leidt Een Laag Waterdebiet Tot Waterbesparing?

Helaas is dit een vergissing, aangezien een laag debiet bij hoge druk een overeenkomstig kleiner mondstuk vereist. Na het verlaten van de sproeikop vernevelt het water tot een fijne nevel, zodat een effectieve reiniging niet meer mogelijk is. Een adequate reiniging is dan alleen mogelijk als u de afstand tussen het reinigingsoppervlak en de benzine-hogedrukreiniger aanzienlijk verkleint. In dit geval heeft u echter aanzienlijk meer tijd nodig voor het reinigen, waardoor het totale waterverbruik wordt verhoogd.

Een groot waterdebiet maakt dus het gebruik van een hogedruksproeier met constante druk mogelijk. Op deze manier vernevelt de straal niet zo snel en valt hij pas later uiteen in grote druppels. Er kan een aanzienlijk groter oppervlakte-effect worden bereikt en de reinigingstijd wordt aanzienlijk verkort.

Is de Werkdruk Van de Benzine Hogedrukreiniger Gelijk Aan de Maximale Druk?

De resulterende druk is een beslissende variabele voor het reinigingseffect. De druk wordt aangegeven in bar of in MPa (megapascal). De laatste aanduiding komt de laatste tijd steeds vaker voor. De omrekenformule is als volgt:

100 bar = 10 megapascal (Mpa)

Helaas specificeren de fabrikanten verschillende drukken in de technische gegevens, die niet met elkaar te vergelijken zijn. Om deze reden is het erg moeilijk om een ​​exacte definitie te geven.

In principe kan worden gezegd dat de werkdruk wordt gemeten aan de uitlaat van de hogedrukpomp. De maximaal toelaatbare (over)druk treedt in een zeer kort tijdsinterval op in de pomp terwijl het pistool gesloten is. Dit is ongeveer 15% boven de werkdruk.

Wat Zijn de Reserveorders Voor de Benzine Hogedrukreiniger?

Natuurlijk bieden de afzonderlijke fabrikanten een uitgebreid assortiment reserveonderdelen. Deze omvatten bijvoorbeeld

 • sproeiers
 • slangen
 • zeehonden
 • filterelementen
 • connectoren
 • draad
 • behuizingsdelen en deksels

De afzonderlijke reserveonderdelen kunnen bij de fabrikant worden aangevraagd, aangezien zij uitgebreide toegang hebben tot de reserveonderdelenlijsten. Gebruik bij het vervangen van onderdelen altijd originele accessoires.

Wat te Doen als Een Benzine-Hogedrukreiniger Niet Meer Kan Worden Ingeschakeld?

Controleer eerst de voeding en de netzekering. De functionaliteit van de hoofdschakelaar en het pistool kan dan worden gecontroleerd. Het is ook belangrijk voor u om te weten dat bij een verlengkabel langer dan 10 m de kabeldoorsnede minimaal 2,5 mm² moet zijn en de kabelhaspel voor elk gebruik altijd volledig moet worden afgewikkeld!

Als u het probleem niet zelf kunt oplossen of niet precies kunt lokaliseren, neem dan contact op met de fabrikant of servicepartner. Mogelijke oorzaken die u niet zelf kunt verhelpen zijn bijvoorbeeld een defecte hoofdschakelaar of een vastgelopen stuurzuiger.

Aankoopadvies: Tips voor Het Aanschaffen Van Een Benzine Hogedrukreiniger

Benzine hogedrukreiniger

Wij hebben de belangrijkste punten verzameld die van belang zijn bij het kopen van een hogedrukreiniger met benzinemotor:

 • Vermogen / Motorvermogen
 • benzinetank
 • werk druk
 • Wasmiddeltank / afzuiging reinigingsmiddel
 • hoge druk slang
 • volume
 • gewicht

Vermogen / Motorvermogen
De prestatie van een benzine hogedrukreiniger wordt uitgedrukt in watt of pk. Hoe hoger de prestatie van het apparaat, hoe meer druk kan worden gegenereerd door de hogedrukpomp.

Benzinetank
Vooral bij professioneel, langdurig gebruik van de hogedrukreiniger is een grote benzinetank handig, omdat deze zelden hoeft te worden bijgevuld. Dit verhoogt echter ook het totale gewicht van het apparaat. Voor incidenteel werk is een kleine tank meestal voldoende.

Werk Druk
De werkdruk wordt weergegeven in bar en is bepalend voor de reinigingsprestaties van een hogedrukreiniger. Terwijl 120 bar voldoende is voor normale vervuiling in huis en tuin, bereiken benzineapparaten 180 bar en meer. Daarom kan zelfs hardnekkig en diepgeworteld vuil eenvoudig worden verwijderd met een hogedrukreiniger op benzine.

In Een Notendop:
Een druk van 1 bar komt overeen met een waterkolom van ongeveer 10 meter hoog.

Wasmiddeltank / Afzuiging Reinigingsmiddel
De meeste hoogwaardige benzine-hogedrukreinigers bieden de mogelijkheid om reinigingsmiddelen rechtstreeks aan het water toe te voegen. Dit gebeurt ofwel via een geïntegreerde tank ofwel via afzuiging, waarbij het middel via een klein slangetje uit een aparte container wordt gezogen. Door de veel hogere werkdruk zijn reinigingsmiddelen meestal alleen nodig bij zware en bijzondere vervuilingen.

Lengte van de Hogedrukslang
Omdat hogedrukreinigers op benzine aanzienlijk zwaarder zijn dan elektrische, is een lange hogedrukslang een voordeel. Het biedt je een grotere actieradius zonder dat je het apparaat constant hoeft te verplaatsen. Bij de meeste modellen is de slanglengte 5 tot 10 meter.

Volume
Apparaten op benzine zijn van nature luidruchtig en vereisen gehoorbescherming. Toch zijn er grote volumeverschillen tussen de verschillende modellen. Een verschil van 10 decibel komt overeen met ongeveer een verdubbeling van het volume. Als je de benzine hogedrukreiniger in een dichtbebouwde omgeving wilt gebruiken, let dan bij aanschaf op het volume.

Gewicht
Zelfs als hogedrukreinigers met benzinemotoren in de meeste gevallen banden hebben, kan het gewicht een rol spelen. Het is het beste om een ​​apparaat te kiezen dat u ook alleen kunt vervoeren en optillen.

Leave a Comment