Nilfisk Hogedrukreiniger

Nilfisk E 160 bar E 160.1-10 PDH X-TRA EU hogedrukreiniger voor buiten met accessoires voor terrasreiniging, autoreiniging en afvoer

Nilfisk is een van ‘s werelds grootste leveranciers van allerhande reinigingsapparatuur, had in 2010 een omzet van 771 miljoen euro en heeft wereldwijd 5.000 mensen in dienst. Er zijn vestigingen in alle grote Europese landen, maar ook in de VS en Azië.

Nilfisk-apparaten presteren vaak goed in tests. Klanten uit de landbouw, industrie, handel en handel, maar ook schoonmaakdienstverleners en particuliere eindgebruikers hebben al goede ervaringen met Nilfisk hogedrukreinigers en andere reinigingsapparaten. In de hogedrukreinigertest (03/2020) van Stiftung Warentest was een Nilfisk-hogedrukreiniger de tweede testwinnaar met het cijfer GOED (2.2).

De Nilfisk hogedrukreiniger was zelfs de testwinnaar op het gebied van reinigingsprestaties en hantering. Helaas scoorde in dezelfde TEST ook een goedkoop instapmodel Nilfisk hogedrukreiniger slecht.

Nilfisk Hogedrukreiniger Selectie

nilfisk hogedrukreiniger warm water

Nilfisk hogedrukreiniger Core 125-5-EU vs Nilfisk P-180 Bar

Nilfisk hogedrukreinigers kunnen worden onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen. Het programma omvat:

  1. Nilfisk hogedrukreiniger koud water
  2. Nilfisk hogedrukreiniger heet water
  3. Nilfisk hogedrukreiniger remmen of onderdelen wasmachine,
  4. Nilfisk hogedrukreinigers met benzine- of dieselaandrijving
  5. Nilfisk hogedrukreiniger voor stationair gebruik

De koudwaterhogedrukreinigers van Nilfisk kunnen worden onderverdeeld in compacte, midden- en hogere klasse. In de compacte klasse biedt Nilfisk de productgroep Poseidon 2 Portable, evenals Poseidon 2 en 3, als de enige niet-mobiele, handige, compacte, kleine en draagbare. De middenklasse biedt Poseidon 4 en 5. De hogere klasse bestaat uit Poseidon 6, 7 en 8, die schitteren met een robuuster en duurzamer ontwerp. Het formaat van Nilfisk hogedrukreinigers neemt toe van compact tot middenklasse en van middenklasse tot volledig formaat.

Nilfisk warmwater hogedrukreinigers bieden dezelfde drie klassen als de Nilfisk koudwater hogedrukreinigers en verschillen in naam: de Neptun serie van Neptun 1 tot Neptun 8.

Nilfisk hogedrukreiniger remmen of onderdelenreiniger is slechts in één uitvoering verkrijgbaar.

Nilfisk hogedrukreinigers, aangedreven door benzine of diesel, zijn er in twee versies met verschillende specificaties.

Nilfisk hogedrukreinigers voor stationair gebruik zijn verkrijgbaar als compacte of normale koudwaterversie, als warmwaterversie, als dieselversie, als gasversie of als self-carwashversie.

Welke Nilfisk Hogedrukreiniger is de Beste?

nilfisk hogedrukreiniger warm water

Nilfisk E 160 bar E 160.1-10 PDH X-TRA EU hogedrukreiniger voor buiten met accessoires voor terrasreiniging, autoreiniging en afvoer

In de hogedrukreinigertest van Stiftung Warentest (03/2020) zijn twee Nilfisk hogedrukreinigermodellen getest. Een hogedrukreiniger voor rond de 100 euro en een Nilfisk hogedrukreiniger voor rond de 400 euro. De Nilfisk E 160.1-10 H X-TRA (bekijken bij Amazon) was de testwinnaar met het algemene cijfer GOED (2.2) onder de Nilfisk hogedrukreinigers. Wat de reinigingsprestaties betreft, kreeg de Nilfisk-hogedrukreiniger de beoordeling GOED (1,8) net voor de algehele testwinnaar van Kärcher. Ook de Nilfisk hogedrukreiniger met 160 bar druk wist qua handling GOED (1,9) te scoren, voor op de Kärcher hogedrukreiniger. De hooggeprijsde Nilfisk hogedrukreiniger scoorde alleen voldoende (3,5) in de lange-termijn duurzaamheidstest.

Helaas heeft de Nilfisk C 110.7-5 PC X-TRA hogedrukreiniger, met 110 bar, de duurtest van Stiftung Warentest 03/2020 niet overleefd. In de categorie “Duurzaamheid” werd het daarom als slecht beoordeeld, wat leidde tot een algehele devaluatie. Qua reinigingsprestaties en handling was het in ieder geval bevredigend. Om eerlijk te zijn moet gezegd worden dat een goedkope hogedrukreiniger van Kärcher ook slecht scoorde in dezelfde test.

Wat vertellen deze testresultaten ons? Welnu, zelfs dure Nilfisk-hogedrukreinigers lijken zwakke punten te hebben bij langdurig gebruik. Voor incidenteel privégebruik is dit misschien niet zo relevant. In de meeste gevallen wordt de hogedrukreiniger urenlang niet regelmatig gebruikt. GOED is echter wanneer de hogedrukreiniger snel en GOED reinigt. Er zijn grote prijsverschillen tussen de twee Nilfisk hogedrukreinigers in de test. Er zijn echter ook Nilfisk hogedrukreinigers in het bereik van 200-300 euro.

Leave a Comment