Hoe maak je een gipsgevel schoon met Karcher

Het is altijd goed om voor de buitenkant van uw huis te zorgen. De gewoonte maakt de monnik niet, maar het helpt hem toch te herkennen. Deze uitdrukking geldt ook voor een huis. De gewoonte zou dan de gevel van de woning zijn. Door uw gipsen gevel in slechte staat achter te laten, laat u een slecht beeld van uzelf achter. Het is daarom belangrijk om de gevel te onderhouden door deze schoon te maken.

Om de gevel te reinigen, zijn er verschillende min of meer eenvoudige manieren zoals schrobben, hydro-scrubben, schuren, schuren, pellen, vernevelen, hogedrukreiniging en chemische reiniging. De meest effectieve en eenvoudige methode blijft echter het gebruik van Karcher-reiniging.

Wanneer en waarom de gevel van uw huis reinigen?

Het reinigen van een gevel is noodzakelijk, omdat deze laatste altijd bedekt wordt met verschillende soorten vuil: mossen, schimmels en andere korstmossen. Dit vuil kan echter een defecte of in slechte staat verkerende gevel verbergen (door bijvoorbeeld scheuren te verbergen). Natuurlijk is het mogelijk om deze ongemakken te voorkomen door de gevel regelmatig schoon te maken. Om vervuiling te voorkomen, is het raadzaam om de omringende vegetatie regelmatig te snoeien. Maar in de situatie dat vuil al uw inspanningen heeft overgenomen om uw gevel schoon te houden, is het beter om uw toevlucht te nemen tot reinigen met een hogedrukreiniger.

Waarom de hogedrukreiniger gebruiken?

Dit reinigingsapparaat helpt water onder hoge druk op een gevel of een ander doel te stuwen. De Karcher zet water onder druk (tussen de 110 en 180 bar, afhankelijk van het apparaat) om het met hoge snelheid te projecteren. De impact van de vloeistof verwijdert vuil van harde oppervlakken, zoals een vloer of een muur.

Voor het bereiken van hoge gebieden adviseren wij u een Karcher telescopische lans te gebruiken.

Hoe maak je een gipsgevel schoon met Karcher

Het verwijdert veel vuil. Natuurlijk moet ervoor worden gezorgd dat het materiaal van uw gevel bestand is tegen hogedrukreiniging. Het gebruik van een hogedrukreiniger van het type Karcher om een ​​gevel van een huis schoon te maken maakt het inderdaad mogelijk om veel sneller te gaan, maar er bestaat het risico van beschadiging van het pleisterwerk, wat vaak het gevolg is van risico’s op waterinfiltratie, omdat de bepleistering kan snel poreus worden, zijn waterdichtheid verliezen of zelfs op sommige plaatsen verdwijnen. Overweeg de staat van uw gips voordat u de Karcher gebruikt.

Een advies: vermijd ten koste van alles het maximale vermogen van uw Karcher 

hogedrukreiniger. Daarom raden wij aan om nooit meer dan 80 tot 100 bar druk te gebruiken om uw gipsgevel te reinigen.

De stappen die u moet volgen om uw gevel bij de Karcher . schoon te maken

Allereerst moet je jezelf goed uitrusten. Nadat u alle benodigde apparatuur heeft verzameld, moet u bescherming bieden voordat u verder gaat met het reinigen van de gipsgevel.

1. Uitrusting

Afgezien van de Karcher hogedrukreiniger, heb je bleekwater, een emmer water, een borstel, een ladder om de toppen van je gevel te bereiken, een canvas jas om je te beschermen tegen de waterstralen, water en een badmuts .

2. Beveiligingen

Voordat u begint met het reinigen van uw pleistergevel met Karcher, moet u uzelf dienovereenkomstig beschermen om te voorkomen dat u door waterdruppels wordt bespat. Hiervoor is het belangrijk om een ​​wetsuit te dragen. Ook is het raadzaam om je haar goed te bedekken voordat je actie onderneemt. In dit geval voldoet een regenhoed prima. Neem ook een veiligheidsbril mee.

Vergeet niet om de gebieden die niet schoongemaakt worden (bijvoorbeeld ramen) te beschermen. Vergeet ook niet om dode bladeren te verwijderen die verloren gaan in de goten of op de grond.

3. De eigenlijke schoonmaak

De reiniging bestaat uit het afborstelen van uw gipsgevel met een mengsel van bleekwater en koud water (heet water heeft de neiging om bleekmiddel zijn eigenschappen te laten verliezen), daarna spoelt u met de waterstraal van uw hogedrukreiniger aan op het vuil . Kom bij het spoelen niet te dicht bij de muren van uw gevel.

Naast bleekmiddel zijn ook andere producten zeer effectief bij het reinigen van gevels. We hebben bijvoorbeeld sodakristallen die een oplossing vertegenwoordigen die zowel effectief als economisch is. Milde chloorvrije reinigingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt.

Zoals u kunt zien, vereist het reinigen van de gipsgevel met een Karcher geen speciale training. Door alle stappen naar de letter te volgen, geeft u uw gipsgevel een facelift. Hoewel je het niet hebt gerenoveerd, wordt de gevel schoongemaakt en ziet het er beter uit. Wij adviseren u de reiniging elk jaar te herhalen om vervuiling te voorkomen.

Leave a Comment