Karcher K4 of K5: Welk Model te Kiezen?

De middelzware modellen van Karcher, de K4 en vervolgens de K5, het volgende model voor de machtige K7. Als u overweegt een hogedrukreiniger van Karcher te kopen en iets krachtigers wilt dan het instapmodel K2-model, dan zijn de K4- en K5-modellen iets voor u.

De Karcher K4 en Karcher K5 hogedrukreinigers zijn qua uiterlijk en functie identiek, maar er zijn enkele variaties onder de motorkap.

Karcher K4 of K5: welk model te kiezen?

Kenmerken van de Karcher K4 en K5

In termen van onbewerkte functies presteert de K5 beter dan de K4 in elke categorie, inclusief sterkte, lengte van de drukslang en, natuurlijk, prijs. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een schone reinigingsmiddelstekker en stopcontact, evenals een watergekoelde motor. De K4 heeft een 1800 watt motor die water pompt met 130 bar en een debiet van 420 liter per uur, terwijl de K5 een 2100 watt motor heeft die water pompt met 145 bar en een debiet van 500 liter per uur heeft. De slang die wordt gebruikt bij het duurdere K5-model is 8 meter lang, terwijl die van het K4-model slechts 6 meter lang is.

Deze vergelijkingstabel illustreert de verschillen tussen de K4 en de K5:

Karcher K4 of K5: welke te kiezen?

Het juiste model om te kopen hangt af van waar je het voor wilt gebruiken; als je van plan bent hem alleen te gebruiken om je auto schoon te maken, is de K4 voldoende; maar als u van plan bent om het te gebruiken om uw terras, oprit, plavuizen en paden schoon te maken, zal de extra kracht van de K5 een enorm verschil maken en het proces versnellen.

Als je van plan bent om je terras of oprit regelmatig te vegen, of als het echt een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft, zal de extra kracht van de Karcher K5 het verschil maken. In onze test van de Karcher K5 Full Control gaan we daar uitgebreid op in.

Gebruik je je hogedrukreiniger vooral om auto’s te wassen, dan is de Karcher K4 ideaal; het kan ook worden gebruikt om uw terras en oprit schoon te maken en een verschil te maken, maar de K5 kan gemakkelijker een groter verschil maken met zijn verbeterde capaciteit en waterstroom. In onze Karcher K4 Full Control test geven we je meer informatie over dit model.

Karcher K4 of K5: welk model te kiezen?

Ons oordeel

Als we er een moesten kiezen, zouden we voor de Karcher K4 gaan, een goed ontworpen en gebouwd model met voldoende kracht om de meeste taken aan te kunnen. De K5 is duurder en de extra kosten voor de grotere capaciteit lijken geen koopje. Als je echt stroom nodig hebt, moet de Karcher K7 worden overwogen.

Op het gebied van bouwkwaliteit en betrouwbaarheid heeft de K5 een superieure configuratie met een meegeleverde haspel voor de slang van 8 m, die perfect is om hem gemakkelijk op te bergen en schoon te houden. Het hangt af van het product dat u koopt; alle modellen worden aangeboden in kleine, woon- en luxeversies, elk met subtiele variaties maar met dezelfde kenmerken als eerdere modellen.

Dan zijn er de adapters en accessoires, die beschikbaar zijn op alle modellen, maar variëren in termen van wat daar wordt gebruikt. De accessoires die u kiest en kunt gebruiken, worden bepaald op basis van de projecten die u in gedachten heeft; beide modellen zijn voorzien van een goed werkende terrasreiniger.

Beide versies worden geleverd met een garantie van 5 jaar, dus u kunt gerust zijn over uw aankoop omdat ze niet goedkoop zijn.

Leave a Comment