Kärcher Dakreiniging: Alles Wat u Moet Weten

Als u uw dak een facelift wilt geven, is schoonmaken essentieel. Inderdaad, een dak van pannen of leisteen raakt na verloop van tijd bedekt met mos en verschillende soorten afval, wat het minder esthetisch maakt maar ook schade kan veroorzaken.

Hoewel er verschillende manieren zijn om een ​​dak schoon te maken, gaan we samen bekijken hoe we deze handeling kunnen uitvoeren met een hogedrukreiniger.

Zo maak je je dak schoon met een hogedrukreiniger

Het reinigen van het dak met Karcher is een bijzonder delicate taak, omdat de druk van de straal de tegels kan beschadigen als dit niet correct wordt gedaan.

  • Om het dak te bereiken zonder er noodzakelijkerwijs op te klimmen, is het raadzaam om te worden uitgerust met een Karcher-compatibele telescopische lans, waarmee u in alle veiligheid kunt werken.
Kärcher dakreiniging: alles wat u moet weten
  • Voordat u begint met schoonmaken met de Karcher, moet u het terrein beveiligen door uw ladder goed vast te zetten. Zorg dat er altijd een tweede persoon aanwezig is die je kan helpen bij problemen.
  • Voor meer efficiëntie zal het gebruik van een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel van goede kwaliteit helpen om mos en ander afval los te maken. Zorg ervoor dat u controleert of het gebruikte product compatibel is met uw apparaat.
  • Werk in secties om te voorkomen dat u op natte en zeepachtige delen loopt die erg glad kunnen zijn.
  • Stel uw machine in met een relatief lage druk om uw dak niet te beschadigen. Als u de druk moet verhogen, test dan indien mogelijk op een aparte tegel als u er nog over heeft om te controleren of deze niet verslechtert.
  • Zorg voor voldoende afstand en val de tegels met vloeiende bewegingen aan zodat het water naar beneden loopt. Zorg ervoor dat er geen water onder de tegels doorloopt.

Dakreinigingsbehandelingen

Na het reinigen van het oppervlak van het dak met een hogedrukreiniger is het dan noodzakelijk om een ​​specifieke behandeling uit te voeren. Zo is het aan te raden om naast een waterafstotende behandeling ook een anti-mos oplossing te gebruiken om uw dak lang mosvrij te houden en te beschermen tegen vocht en de porositeit van de dakpannen. Vermijd het uitvoeren van deze handeling in regenachtige perioden of perioden van extreme hitte om efficiëntie te garanderen.

Wanneer moet je je dak schoonmaken?

Er zijn twee ideale periodes om uw dak te onderhouden:

  • In het voorjaar om er zeker van te zijn dat de winter het dak niet te veel heeft beschadigd
  • Aan het einde van de herfst als de bladeren van de bomen zijn gevallen

Ten slotte is het beter om twee of drie dagen zonder regen te plannen op het moment van onderhoud om te voorkomen dat de behandelingen op het dak te snel worden verwijderd.

Laat het dak reinigen door een professional

Als u niet over apparatuur beschikt of als u er niet zeker van bent om uw dak zelf te reinigen, is de verstandigste oplossing om een ​​professional in te schakelen. Aan de budgetkant zullen de schoonmaakkosten zowel afhangen van het oppervlak van het te reinigen dak als van de uit te voeren werkzaamheden (doorgang naar de hogedrukreiniger, behandelingen, mosverwijdering, waterdichting, etc.). Als het werk correct wordt uitgevoerd, is uw dak tussen de 5 en 10 jaar beschermd.

Leave a Comment