Karcher K5 of K7: Welk Model Te Kiezen?

De Karcher K5 en K7 modellen vertegenwoordigen ongetwijfeld de high-end producten van het Duitse merk. Hoewel ze qua ontwerp misschien op elkaar lijken, hebben ze enkele verschillen in functionaliteit. Daarom hebben we de Karcher K5 of K7 vergeleken om u te helpen beslissen welke het beste bij u past.

Kenmerken van de Karcher K5 en K7

Kärcher K5

De K5 begint het professionele rijk te betreden, zowel qua kosten als qua specificaties. Het motorvermogen neemt toe tot 2,1 kW (nog steeds watergekoeld). In vergelijking met de K4 neemt de maximale druk van de Karcher K5 toe met 12% tot 145 bar en neemt het debiet met 19% toe tot 500 liter per uur. Nog indrukwekkender is de toename (met 66%) van de oppervlakte, van 30 naar 50 vierkante meter per uur.

Karcher K5 of K7: welk model te kiezen?

De Karcher K5 is alleen beschikbaar in Compact Home en Premium Full Control Home-modellen.

Beide K5-modellen hebben een veel langere slang van 8 meter (het dubbele van de basis K2-modellen). Het gewicht begint echter toe te nemen met de K5 Premium Full Control Plus Home die 13,6 kg weegt, gelukkig staat hij op wielen.

Kärcher K7

Bovenaan het assortiment van Karcher hogedrukreinigers staat de Karcher K7, die alleen verkrijgbaar is als Premium Full Control Plus Home-model. De Karcher K7 is een duur apparaat en is waarschijnlijk het meest geschikt voor professionals of mensen met zeer grote tuinen.

Het motorvermogen is 2,8 kW (het dubbele van dat van de K2), wat een maximale druk van 180 bar oplevert, een stijging van 24% ten opzichte van de K5. De doorvoer stijgt met 10% ten opzichte van de K7 tot 550 liter per uur en het typische oppervlaktegebruik neemt toe met 20% tot 60 vierkante meter per uur. Ook de slanglengte van de K7 neemt toe tot 10 m.

De K7 heeft ook een maximale watertoevoertemperatuur van 60°C, vergeleken met 40°C op alle andere modellen. Met deze prijs en dit specificatieniveau is het zeker een keuze voor professioneel gebruik (zoals auto- of tuinreinigingsbedrijven).

Met deze afbeeldingen kun je de verschillen tussen de Karcher K5 en K7 vergelijken:

Karcher K5 of K7: de belangrijkste verschillen

Laten we de twee hogedrukreinigers van Kärcher eens met elkaar vergelijken en kijken naar de verschillen tussen de Kärcher K5 en de Kärcher K7.

Druk: De maximale druk van de Kärcher K5 is lager met 145 bar. Bij de Kärcher K7 is de maximale druk 180 bar. Beide hogedrukreinigers hebben een minimale druk van 20 bar.

Reinigingsgebied: Met een grotere partij of een groter gebied om schoon te maken, is het natuurlijk logisch om aandacht te besteden aan het reinigingsgebied. Met 40 m²/u creëert de Kärcher K5 een kleiner reinigingsoppervlak. De Kärcher K7 reinigt een reinigingsoppervlak van 60 m²/u.

Prestaties: De Kärcher K5 levert een waterstroom van 500 l/h. Bij de K5 is de waterstroom 600 l/h. De Kärcher K5 staat dan ook bovenaan in de vergelijking.

Slanglengte: De lengte van de slang bepaalt de afstand die je met de hogedrukreiniger kunt afleggen. De lengte mag echter geen doorslaggevend criterium zijn, omdat u meestal een andere slang kunt kopen en aansluiten. Met 8 m is de slang die bij de K5 wordt geleverd korter. Bij de Kärcher K7 wordt een slang van 10 m geleverd.

Gewicht: Het gewicht van een hogedrukreiniger kan bepalend zijn. Hoe zwaarder het apparaat, hoe moeilijker het te verplaatsen is. Daarentegen is een maaimachine stabieler. De Kärcher K5 is met 14 kg makkelijker dan de Kärcher K7. De K7 heeft een hoger gewicht van 17,6 kg.

Leave a Comment