Welk Wasmiddel Voor Een Hogedrukreiniger?

Hogedrukreinigers verwijderen alle sporen van vuil en aanslag. Om volledig effectief te zijn, is het gebruik van een wasmiddel essentieel. Het is belangrijk om het juiste product te vinden om van een optimaal resultaat te genieten. Hoe doe je ? Ontdek in dit artikel de belangrijke punten die u moet weten om de aankoop van het juiste wasmiddel voor uw apparaat te verzekeren.

Vind het juiste reinigingsmiddel voor het te reinigen oppervlak

Om het juiste wasmiddel te vinden, is het allereerst noodzakelijk om het soort vuil dat moet worden gereinigd te beoordelen. Houd ook rekening met het oppervlak, het materiaal van deze laatste en het reliëf waar je het wasmiddel gaat aanbrengen. Neem bijvoorbeeld een ontvetter. Op een aluminium oppervlak blijkt het perfect. Het zal zelfs het meest hardnekkige vuil kunnen verwijderen. Sommige modellen bevatten ook een bleekmiddel dat voor dit doel is ontworpen. Ze zijn ideaal voor het wassen van aluminium en roestvrij staal. Bij twijfel is het soms beter om het universele wasmiddel te gebruiken.

Welk wasmiddel voor een hogedrukreiniger?

Wasmiddel voor het wassen van een auto

Een auto wassen met het verkeerde product kan verschillende ongemakken veroorzaken, waaronder lak die voortijdig barst. Om dit soort problemen te voorkomen, is het belangrijk om het juiste wasmiddel te vinden of enkele praktische tips te gebruiken. Als u al waszeep heeft, vergeet deze dan voor elk gebruik niet te verdunnen met water. Zo profiteer je van voldoende schuim om al het vuil te verwijderen.

Als u een zeepinjector heeft, zal uw hogedrukreiniger u in dit geval als schuimpistool dienen. Net als bij zelfbedieningswasstraten, zal de injector de zeep aanbrengen voordat het water door de motor wordt gepompt. Als u bovendien van plan bent een Kärcher hogedrukreiniger te gebruiken, is het ideaal om een ​​shampoo van hetzelfde merk te kiezen. Het werkt ook op fietsen en motorfietsen.

Welk wasmiddel voor een hogedrukreiniger?

Wasmiddel voor het wassen van stenen of beton

Hoewel beton een solide en perfect resistente coating is, kunnen er af en toe kleine gaatjes op het oppervlak verschijnen. Deze worden een vuilafzetting. Met een hogedrukreiniger reinig je ze eenvoudig met een basiswasmiddel. Naarmate de tijd verstrijkt, hoopt het vuil zich echter op en wordt het steeds hardnekkiger. U zult merken dat een goed deel zal blijven bestaan ​​als u niet het juiste product gebruikt. Om dit soort situaties te verhelpen en uw betonnen oppervlak goed te reinigen, gebruikt u een krachtig reinigingsmiddel. Vergeet ten slotte niet om uw oppervlak goed af te spoelen om ongewenste vlekken te voorkomen.

De reiniger voor houten oppervlakken

Als het een houten steun is, kies dan een product dat specifiek is voor dit materiaal. Sommige ontvetters kunnen ook geschikt zijn vanwege hun lage schuimgehalte. Als de vlekken daarentegen erg hardnekkig zijn, geef dan de voorkeur aan alkalische oplossingen. Deze worden meestal gebruikt op zwaar materieel zoals afvalcontainers.

Gebruik zelfgemaakt wasmiddel

Als u schimmelproblemen wilt oplossen, is het heel goed mogelijk om een ​​zelfgemaakt wasmiddel te bereiden. Zuinig, dit systeem is de perfecte oplossing om gemakkelijk en effectief te reinigen. Om het te maken, heb je maar een paar ingrediënten nodig die in je keuken beschikbaar zijn. Dat wil zeggen zuiveringszout, witte azijn en etherische olie.

Giet hiervoor 2 eetlepels zuiveringszout in een bak. Giet er vervolgens 2 liter heet water in en meng. Neem een ​​glas van dit preparaat en voeg 1 eetlepel witte azijn toe. Voeg 3 eetlepels etherische oliën toe. Doe met een trechter alles in het blik en schud krachtig. Voor de beste resultaten, vergeet niet om het mengsel voor elk gebruik te schudden.

Leave a Comment