Elektrische hogedrukreiniger

Kies je elektrische hogedrukreiniger

Tegenwoordig zijn de meeste hogedrukreinigers uitgerust met een elektromotor en vertegenwoordigen ze de overgrote meerderheid van de apparaten. In tegenstelling tot thermische reinigers hebben ze daarom geen brandstof nodig om te werken en zijn ze niet moeilijk te onderhouden.

Hoewel ze minder krachtig zijn, zijn ze voldoende om de meeste schoonmaak- en onderhoudstaken buitenshuis uit te voeren, met als voordeel dat ze stiller zijn. In zeldzame gevallen hebben individuen een druk van meer dan 160 bar nodig. Anders kun je inderdaad beter naar thermische hogedrukreinigers kijken.

De voordelen van de elektrische hogedrukreiniger:

Het grote voordeel van een elektrische hogedrukreiniger is dat deze over het algemeen licht, gemakkelijk te vervoeren en milieuvriendelijker is. Je kunt het zelfs binnenshuis gebruiken als je een stenen vloer wilt reinigen.

Elektrische modellen zijn inderdaad beter geschikt voor interieurreiniging omdat ze niet de uitlaatgassen produceren die een verbrandingsmotor zou kunnen doen. Van de verschillende producten die we hebben getest, zult u merken dat er tal van goed beoordeelde elektr

ische modellen zijn met voldoende vermogen om bijna elke taak aan te pakken.

elektrische hogedrukreiniger

Prestatiecriteria

Natuurlijk is het assortiment apparaataccessoires vaak een belangrijk criterium bij het kiezen van een reiniger. Er zijn echter nog andere belangrijke kenmerken voor het kiezen van het juiste apparaat:

Motorisatie:

Inductiemotoren zijn het meest voorkomende type motor dat wordt gebruikt in elektrische hogedrukreinigers. Afhankelijk van de compromissen die zijn gemaakt over het gewicht en de grootte van de apparaten, varieert het vermogen tussen 1400 en 3000 Watt, afhankelijk van het apparaat. Krachtigere motoren kosten uiteraard veel meer, maar zijn een belangrijke factor in de kwaliteit van een product.

Druk :

Elektromotoren zijn zeer efficiënt voor de meest voorkomende taken en de werkelijke druk wordt gemeten in bar. Afhankelijk van het model varieert de druk over het algemeen tussen 110 en 200 bar.

elektrische hogedrukreiniger

Materialen :

Om het gewicht te verminderen, hebben veel fabrikanten de neiging om plastic in de constructie op te nemen. Het is niet echt een slechte keuze zolang dit materiaal beperkt is tot de buitenmantel. Het is echter belangrijk dat de andere componenten van metaal zijn voor een betere duurzaamheid, vooral in het apparaat.

Kabellengte:

Met een thermische reiniger is het bereik van de slang geen probleem. Maar bij elektrische apparaten heb je een groter bereik nodig, anders kun je je moeilijk verplaatsen door een te korte kabel.

Leave a Comment